GPS voor Gevorderden

GPS voor Gevorderden

Korte omschrijving
Als je je GPS-ontvanger al een beetje kent dan leer je in deze cursus meer over waypoints, coördinaten, routes en tracks.

Beschrijving
De cursus is bedoeld voor iedereen die zijn GPS ontvanger goed wil leren kennen en gebruik wil maken van de functies die het apparaat biedt. Er wordt aandacht besteed aan de meest gangbare functies op het gebied van waypoints, routes, afstanden, coördinaten, het inbrengen van de gegevens, samenstellen en het bewerken van routes. Je gaat met de instructeur op pad om onderweg de verschillende functies, aan de hand van allerlei opdrachten, in de praktijk toe te passen.

Doelgroep
Mensen die al eerder met een GPS-ontvanger hebben gewerkt en die meer willen leren over het gebruik ervan.

Voorkennis
Je moet basiskennis hebben van het werken met een GPS ontvanger (bijvoorbeeld door het volgen van de cursus GPS Kennismaking). Het maakt niet uit welk type ontvanger je eventueel al hebt. Je moet zelf al goed met de belangrijkste instellingen van je ontvanger kunnen werken. Voorafgaand aan de cursus dien je zelf een aantal waypoints te downloaden en als route in de GPS ontvanger te zetten.

Moeilijkheidsgraad
**
*=eenvoudig, **=makkelijk ***=niet eenvoudig, ****=moeilijk, *****=ingewikkeld

Cursusfaciliteiten
Je werkt tijdens de cursus met je eigen GPS-ontvanger. Als je al wel voldoende kennis hebt, bijvoorbeeld door het volgen van de cursus GPS Kennismaking, maar zelf geen GPS ontvanger hebt dan krijg je voor de duur van de training een GPS ontvanger in bruikleen. Wij gebruiken hiervoor de Garmin GPS60 en de GPSmap62.