Reageer op reactie

Vakantietijd

Het is vakantietijd. Zelf ben ik net naar Zuid Frankrijk geweest en een leuke vakantie gehad. Voor het eerst met me vriendin achterop de motor een lange vakantie.
Voor de snelle toegang naar Zuid Frankrijk hebben we gebruik gemaakt van de Autoslaaptrein van Düsseldorf naar Narbonne. GPS routes gemaakt? Nee, nauwelijks, wel een complete set Michelin kaarten van het gebied meegenomen. Want we wisten maar een paar dingen, autoslaaptrein, een week bij de5werelddelen logeren en mogelijk naar Nice/Monaco.

Uiteindelijk hebben we het volgende rondje gereden: Narbonne - Carcassonne - Albi - de5werelddelen - Nice/Monaco - (Gorges du Verdon) - Aix-en-Provence en uiteindelijk naar Alessandria.

De Franse spoorwegen staakte, dus de retour treinreis Narbonne-Dusseldorf werd veranderd in Alessandria-Dusseldorf. Gelukkig zaten we redelijk in het midden, dus de laatste dag richting Alessandria gereden, in een Italiaans kustplaatsje uitgebreid geluncht en op het strand onder een parasol wat zitten rusten en nadat de motor op de trein stond Alessandria nog even bekeken.Ik heb alle routes ter plekke in het hotel gemaakt, direct in de zumo660 (firmware 3.80) en een paar op de laptop en daarna naar de zumo gestuurd. Als backup de zumo550 nog bij me, maar die heb ik niet gebruikt. Scheelde niet veel trouwens, want vooral de laatste week ging de zumo660 steeds vaker problemen geven met uit gaan en vastlopen.

In de steden gebruikte ik mijn HTC Hero met MapDroyd en een lokaal kaartje van de stad (gekregen via het hotelgidsje van de Office du Toerisme).  Niet teveel GPS mee voor onderweg Smile en gewoon met een kaartje rondlopen. Wat dat betreft heb ik niet zo heel veel referentie punten nodig om me te orienteren en met en kaartje de weg te vinden. In een stad en open landschap is dit wel een stuk eenvoudiger dan in een omgeving met veel bomen of hoge struiken.

 

Ondertussen breekt de tijd aan dat de andere trainers ook op vakantie gaan en komen er regelmatig last minute GPS cursus aanvragen binnen. Soms lukt het, soms niet. 

Ik ga alvast beginnen om na te denken over het programma voor 2de half jaar van 2010 en ons huidige cursusaanbod.

 

Vakantie foto's:

Reageren

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.
  • Email addresses will be obfuscated in the page source to reduce the chances of being harvested by spammers.
  • Image links with 'rel="lightbox"' in the <a> tag will appear in a Lightbox when clicked on.
  • Textual smileys will be replaced with graphical ones.
  • Twitter-stijl @usernames worden gelinkt naar hun Twitter-account-pagina's.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Bij het indienen van dit fomulier gaat u akkoord met het privacybeleid van Mollom.