1. Auto, Motor, Carbio, 4x4, Camper gebruik

In Automotive kennen we de volgende categorieën:

1. Auto/Motor gebruik als TomTom
2. Auto ritten via mooie wegen.
3. Motor ritten via mooie wegen.
4. Camper / vrachtwagen gebruik.
5. Offroad / Rally rijden.

1. Auto/Motor gebruik als TomTom
De meest verkochte merken zijn TomTom, Garmin, Mio en Navigon. Daarnaast kan ook een Smartphone zoals een Android toestel, een iPhone, BlackBerry of Nokia toestel gebruikt worden voor navigatie, mits er maar een GPS module in zit of aangekoppeld is.

In basis gaat het om van A (waar ben ik nu) naar B (waar wil ik naar toe) te rijden via de snelste weg, waarbij B eigenlijk altijd een adres is. Alle toestellen kennen meestal ook een stand voor Kortste afstand en sommige toestellen kennen ook opties zoals Eco route, Beperkte snelheid en fietsen/wandelen. Mogelijkheden om bv tolwegen en veerboten te vermijden zitten ook in de meeste toestellen.

(Zelf) gemaakte Routes rijden met deze toestellen is niet altijd mogelijk.

We geven geen advies in toestel keuze in deze categorie, omdat de functies allemaal hetzelfde zijn en er alleen een keus gemaakt kan worden over kwaliteit en gebruik gemak. Hiervoor zijn voldoende review sites te vinden.

Onze persoonlijke keuze ligt echter bij merken zoals Garmin en TomTom, mede door de regelmatige kaartupdates en over het algemeen goede garantie afhandelingen.