Auto, Cabrio, 4x4

Wat wenst u:

  1. Auto gebruik als "TomTom".
  2. Auto ritten via mooie wegen.

 
1. Auto gebruik als TomTom.
De meest verkochte merken zijn TomTom, Garmin, Mio en Navigon. Daarnaast kan ook een Smartphone zoals een Android toestel, een iPhone, BlackBerry of Nokia toestel gebruikt worden voor navigatie, mits er maar een GPS module in zit of aangekoppeld is.
In basis gaat het u om van A (waar ben ik nu) naar B (waar wil ik naar toe) te rijden via de snelste weg, waarbij B eigenlijk vrijwel altijd een adres is.
Alle toestellen kennen meestal ook een stand voor Kortste afstand en sommige toestellen kennen ook opties zoals Eco route, Beperkte snelheid en fietsen/wandelen. Mogelijkheden om bv tolwegen en veerboten te vermijden zitten ook in de meeste toestellen.
 
(Zelf) gemaakte Routes rijden met deze toestellen is niet altijd mogelijk. We geven geen advies in toestel keuze in deze categorie, omdat de functies bijna allemaal hetzelfde zijn en er alleen een keus gemaakt hoeft worden over kwaliteit en gebruik gemak. Hiervoor zijn voldoende review sites te vinden.
Onze persoonlijke keuze ligt echter bij merken zoals Garmin en TomTom, mede door de regelmatige kaartupdates (optioneel) en over het algemeen goede garantie afhandelingen.
 
2. Auto ritten via mooie wegen.
Eigenlijk hetzelfde als heirboven, maar dan dient u toestel wel te zijn vorozien van de mogleijkheid om routes te laden en te kunnen rijden.
Ook met een simpel toestel kan er over mooie wegen worden gereden, maar dan dient u wel met de papierenkaart vlak bij de hand en het iedere keer invoeren van het volgende "adres" om zo een route te kunnen rijden.
Met een toestel waarin Routes geladen kunnen worden, kunt u ook routes van intenret plukken en die in uw toestel plaatsen. Hiermee kunt u gebruik maken van de lokale wegen kennis van iemand anders!