Garmin Montana 600 serie - Welkom!

De Garmin Montana toestellen zijn net nieuw en u bent nu al welkom met dit toestel op 1 van onze cursussen!

Ze zijn echt anders dan de andere Outdoor toestellen. De modellen reeks bestaat uit 3 modellen en alle modellen zijn uitgerust met magnetische kompas, hoogtemeter, microSD kaartslot en meedraaiend scherm in liggende/staande stand.

De verschillen zijn:

  • Montana 600 is het basis model,
  • Montana 650 met als extra een 5 megapixel fototoestel
  • Montana 650T met als extra het fototoestel en de Topo Europa schaal 1:100.000

 

In de accessoires zitten een Auto mount, Motor annex 4x4 mount (Rammount onderdelen nog wel los bijkopen) en een Marine mount.

De Montana kent ook een lange accu duur en goede afleesbaarheid in direct zonlicht.

 

De doelgroepen die wij zien voor dit toestel zijn Outdoor EN Automotive gebruikers:

  • 4x4 auto rijden - offroad
  • Motorrijden - offroad
  • Varen in de binnenwateren
  • Fietsen
  • Wandelen (toestel is wel wat zwaar).

Garmin Montana 650 toestel

Verder is dit toestel hybride, want het gedraagt zich ook als een simpel Auto Navigatie systeem, als een hele simpele Garmin nüvi, die u in de Auto met stem van A naar B begeleid.

Door de grote interne hoeveelheid vrij intern geheugen (3,3 Gb) is kaarten laden geen enkel probleem.

 

Beperkingen:

Het is echt een Outdoor toestel met alle functies die Outdoor toestellen kennen. Het is geen vervanger van een uitgebreide zumo of nüvi, nee, het nüvi gedeelte is zelfs veel beperkter. Een via-punt makkelijk toevoegen kan niet, zoals dat in de auto/motor toestellen wel eenvoudig kan.

Voor wandelen is het toch een relatief zwaar en groot toestel, voor fietsen dient een goede bevestiging te worden gebruikt.

 

Motormount gebruik:
De motormount is standaard voorzien van een spanning en audio kabel, maar die kan vrij eenvoudig worden verwijderd, waardoor de motormount ook prima gebruikt kan worden op motoren en fietssturen zonder de stroomaansluiting en de bijbehorende kabels. De accu van de Montana gaat lang mee en als die leeg is kun je verder met 3 AA batterijen of accu's in de Garmin Montana.