Nieuws januari 2015

Het is alweer lang geleden dat we een nieuwsbrief hebben verzonden, de tijd vliegt. We staan weer bijna voor het begin van de lente en wij zijn er klaar voor. Onze cursus agenda is gevuld met groepscursussen voor Outdoor en Motor/Auto gebruik.

 
De Outdoor cursussen die buiten zijn, doen we nog steeds in Woudenberg, Crailo (bij Hilversum) en Amsterdam Sloterpark. Leren omgaan met BaseCamp voor Outdoor is in Amsterdam Slotermeer.
 
De Motor/Auto cursussen vinden plaats bij Motoport in Wormerveer op donderdagavond of zaterdag.
 
 
En ook onze GPS Helpdesk en Privé GPS cursus staan voor u klaar.
 
 
Komend weekend 31 januari/1 februari wordt de Fiets en Wandelbeurs weer gehouden in de RAI te Amsterdam en daar kunnen jullie ons vinden als Garmin Academy trainers op de Garmin stand (1.F.37).
 
 
Technische GPS zaken:
 
LifeTime abonnement:
Let op als u een LifeTime kaart abonnement heeft, deze dient u minimaal elke anderhalve (1,5) jaar bij te werken. Na 2 jaar verloopt het abonnement indien u nooit bijwerkt. Via het programma Garmin Express is het makkelijk bijwerken.
Toestellen met LifeTime kaart abonnement zijn toestellen uit de nüvi en zūmo series, maar ook de Edge Touring en Edge 1000 hebben een LifeTime op de fietskaart van Garmin.
 
Bij problemen kunt u terecht bij de helpdesk van Garmin. Maar ook via onze GPS Helpdesk kunnen we u ondersteunen hiermee.
 
 
Firmware updates Outdoor en Sport:
Afgelopen 2 maanden zijn er diverse verbeteringen gepubliceerd voor de meeste toestellen, de laatste updates zijn van vorige week voor diverse Outdoor toestellen om trackopname problemen aan te pakken.
Voor de sport gebruikers, zeker met een Edge 810 of 1000 zijn ook updates uitgekomen, voor de 810 is het nu zelfs mogelijk om de voorheen verplichte routering nu per koers te kunnen uitschakelen. Bijwerken via Garmin Express is het makkelijkste.
 
 
Firmware updates voor Motor:
Voor de zūmo 3x0 serie en de BMW Navigator zijn updates uitgebracht om onder andere het gedrag in de bergen te verbeteren. In de bergen raken de nieuwe zūmos af en toe de weg kwijt, dit is nu (voorzover we dit kunnen testen in de winter) in de zūmo 3x0 serie en BMW Navigator V grotendeels verholpen. Helaas nog steeds geen serieus antwoord van Garmin op dezelfde problematiek bij de zūmo 590.
 
Waarschijnlijk kan het probleem door ons zelf bij de zūmo 590 verholpen worden door tijdens de lunch de 590 geheel uit te schakelen (5 sec de aan/uit knop en dan uit zetten), daarmee lijkt het voor de 590 minder vaak voor te komen.
 
 
BaseCamp Windows/Mac:
Afgelopen jaar heeft Garmin het programma Garmin BaseCamp voor Windows en Mac naar een 4.x versie gebracht. Dit verliep niet geheel vlekkeloos, de huidige versie 4.4.6 is goed en er zitten weinig merkbare problemen meer in. Veilig om te installeren dus.
 
Ons advies is wel om bij een volgende update van BaseCamp deze gewoon te negeren, helaas bij iedere keer opstarten zal BaseCamp dan wel zeuren dat er een nieuwe versie is, maar die vraag gewoon iedere keer annuleren en wegdrukken.
Dat zeuren om de nieuwe versie is omdat Garmin heeft besloten dat bijwerken van BaseCamp makkelijker is voor gebruikers en zo iedereen altijd met de laatste versie werkt. Dat klopt ook, maar ze maken geen foutloze software (foutloos programmeren is echt super lastig), dus als je niet oppast zit je op je nagels te bijten omdat het niet meer goed werkt.
 
Teruggaan naar een oudere versie van BaseCamp is in sommige gevallen zelfs zeer lastig gebleken.
 
 
Nieuwste Garmin toestel:
Er is een nieuw model GPS horloge van Garmin; de epix met kleurenscherm en een kaart erin. Leuk horloge en te bezichtigen op de Garmin stand op de Fiets en Wandelbeurs.
 
Kaarten scannen en in je toestel gebruiken:
Een onderwerp voor gevorderden, een topo kaart inscannen, ijken in Google Earth en dan zo behandelen dat deze kaart in BaseCamp en in je toestel gebruiken. CustomMaps voor je Garmin maken heet dit.
Ik heb een en andere uitgewerkt met een papieren Hydrografische 1800 kaart.