We hebben niet stil gezeten! Lees hier ons laatste nieuws

Nieuwtjes:
1. Apple en Windows ondersteuning in onze Groepscursussen in NL en BE
2. Het JaVaWa GMTK programma
3. Cursus MapSource is nu GPS & Computer voor Auto/Motor
4. Cursus BaseCamp is nu GPS & Computer voor Outdoor en Sportactiviteiten
5. GPS Helpdesk op afspraak

 

Mac en Windows ondersteuning tijdens GPS cursussen1. Apple en Windows ondersteuning in onze Groepscursussen in Leusden en Westerlo

Vanaf heden ondersteunen we in onze groeps GPS cursussen in Leusden niet alleen Windows PC's, maar ook Apple computers. Al onze cursuscomputers in Leusden zijn u naar keuze uitgerust met Apple OS X of Windows 7 met de bijpassende Garmin en TomTom programmatuur en kaarten. In Westerlo en tijdens onze Ameland reis hebben minder computers beschikbaar, maar ook daar zijn Apple computers beschikbaar.

Indien u op een cursus bij ons komt en u heeft zelf een Windows Notebook of Apple MacBook, dan raden we u altijd aan om die mee te nemen, maar als u een vaste computer heeft, kunt u vanaf nu een Windows of een Apple computer van ons gebruiken.

In onze cursussen worden beide systemen naast elkaar verteld, het meeste komt overeen, maar in de details zijn er toch een aantal zaken anders.

In ons inschrijfformulier voor de GPS en Computer groepscursussen kunt u nu ook opgeven met welk computer systeem u wilt werken.

 

JaVaWa GMTK programma2. Het JaVaWa GMTK programma.

Na ongeveer een halfjaar is het zo ver, het JaVaWa GMTK programma, gemaakt door Jaco (JaVaWa) en gesponsorde en getest door GPS-Expert.nl (Marco/Scheurneus).

Dit programma is een beheer en migratie programma voor Garmin kaarten (gelicenseerde en Open Source) voor Windows en Apple computers. Met dit programma kunt u eenvoudig uw kaarten veiligstellen, herstellen en verplaatsen binnen één computer of meerdere computers. Ook tussen Windows en Apple computers!

Het ziet er zo uit:
JaVaWa GMTK hoofdscherm

Meer informatie over gebruik van GMTK kunt u hier vinden op ons forum.

 

Garmin MapSource GPS cursus3. Cursus MapSource is nu GPS & Computer voor Auto/Motor

De oude cursus Garmin MapSource is omgedoopt in GPS en Computer voor Motor/Auto. De belangrijkste reden is dat we door toevoegen van de Apple computer kennis niet alleen MapSource behandelen, maar ook BaseCamp voor Apple. De naam GPS & Computer past dan ook beter bij de huidige inhoud van de cursus.

 

Garmin BaseCamp GPS cursus4. Cursus BaseCamp is nu GPS & Computer voor Outdoor en Sportactiviteiten

De cursus BaseCamp voor Outdoor is ook veranderd van naam naar GPS & Computer voor Outdoor en Sportactiviteiten, Tijdens deze cursus word nog steeds BaseCamp behandeld, niet alleen de Windows versie, maar nu ook de Mac versie. En er is ondersteuning voor Garmin Edge toestellen in deze cursus toegevoegd. Dit laatste naar aanleiding van steeds meer vragen voor en over de Edge toestellen. In Westerlo werken we al veel langer met de Garmin Edge toestellen tijdens de cursussen en nu ook in Nederland.

 

GPS Helpdesk 's avonds en alleen op afspraak5. GPS Helpdesk, 's avonds en alleen op afspraak

Al enige tijd kennen we nu ook de GPS Helpdesk, 's avonds en alleen op afspraak voor Nederlands sprekende in België, Luxemburg en Nederland.

U maakt met ons een afspraak via de reserveringspagina, en we maken een afspraak om u bij te staan met uw GPS Computer problemen. U betaald een vast bedrag en wij bellen u en nemen na toestemming te hebben gegeven uw computer over om u te helpen. Dit kan ook zijn dat u even wilt dat we meekijken met eigen gemaakte routes/tracks of gewoon problemen met GPS software op een Windows of Apple computer.

Het is dus een Helpdesk, maar niet onmiddellijk, maar op afspraak!

 

Tot snel op 1 van onze cursussen of bij de Helpdesk!

Marco Pietersma