GPS Kennismaking, buiten, geen eigen GPS nodig.

GPS Kennismaking

Korte omschrijving
Tijdens deze cursus leer je de basisvaardigheden van het werken met een GPS-ontvanger en ga je met een instructeur op pad om zelf ingebrachte plekken te bezoeken.

Beschrijving
Deze kennismaking is bedoeld voor iedereen die met een GPS-ontvanger wil leren omgaan voor het wandelen of fietsen van routes. Maar ook voor gebruik tijdens paardrijden, fietsen en zelfs paragliding is het een geschikte cursus om te leren hoe je een GPS-ontvanger kunt gebruiken.

Je leert de basisvaardigheden van het werken met een GPS-ontvanger en je gaat met de instructeur op pad om zelf ingebrachte plekken te bezoeken. De instructeur zal je ook wegwijs maken in de manieren waarop je voorbereide wandel- en fietsroutes kunt vinden op internet en wat je nog meer allemaal met je GPS-ontvanger kunt doen, zoals het opsporen van geocaches.

Doelgroep
Mensen die nog niet of weinig met een GPS-ontvanger hebben gewerkt en die willen leren hoe het apparaat moet worden gebruikt.

Voorkennis
Je hoeft nog geen kennis te hebben van het werken met GPS ontvangers. Het maakt dan ook niet uit welke ontvanger je eventueel al hebt. Als je al een ontvanger hebt aangeschaft dan kun je die meebrengen en gebruiken.

Moeilijkheidsgraad
*
*=eenvoudig, **=makkelijk ***=niet eenvoudig, ****=moeilijk, *****=ingewikkeld

GPS merken en modellen
Wij werken in de cursus met GPS-ontvangers van Garmin. Heeft u een GPS-ontvanger van een ander merk dan leert u nog steeds alle basisbeginselen van het werken met een GPS-ontvanger, maar het bedienen van uw eigen apparaat (welk knopje is waarvoor) is iets dat u uit uw eigen handleiding zult moeten leren. (Wij kunnen onmogelijk de knoppen en menu's van alle merken toelichten tijdens deze cursus, vandaar dat wij hebben gekozen voor de meest gebruikte: Garmin)

Cursusfaciliteiten
Als je zelf geen GPS ontvanger hebt dan krijg je voor de duur van de training een GPS ontvanger in bruikleen. Wij gebruiken hiervoor de Garmin eTrex20 en de GPSmap62.