TomTom Reisplanner Motor, Auto en Camper cursus.

TomTom Reisplanner

Korte omschrijving
Leren instellen van uw TomTom toestel, omgaan met TomTom Home. Maken en laden van (internet) Routes en Waypoints.

Beschrijving
We behandelen de basis van de toestellen en welke instellingen invloed hebben op het rijden met de GPS tijdens verschillende soorten routes. Daarna gaan we via de waypoints/favorieten door naar de routes. Routes zelf maken in uw toestel en met ITNconvertor en/of Tyre, ook van anderen routes krijgen en downloaden vanaf websites en deze kunnen rijden met je GPS. De de conversie van een Garmin route naar een TomTom route word behandeld. Afsluitend als er nog tijd over is zullen we het hebben over eigen POI’s zoals flitspalen en camping.

We merken vaak dat er schamper word gelachen als we het over de TomTom cursus hebben, maar cursisten zijn altijd zeer tevreden over wat zij leren in deze cursus en verbaast dat er zoveel facetten zijn van hun toestel en het rijden van routes die ze anders nooit zouden leren of zelf hadden ontdekt.

Doelgroep
Iedereen met een TomTom navigatietoestel die de mogelijkheden en nukken van het toestel beter wil begrijpen en mooie routes wilt kunnen laden, maken en rijden met een TomTom navigatie apparatuur.

Voorkennis
Enige kennis van Windows en de Windows Verkenner (bestandsbeheer in windows) en de begrijpen wat zip bestanden zijn is handig.

Moeilijkheidsgraad
***
*=eenvoudig, **=makkelijk ***=niet eenvoudig, ****=moeilijk, *****=ingewikkeld

GPS merken en modellen
TomTom modellen: PDA/Navigator, Go, One, Rider, Rider 2, Urban/Pro Rider, Rider Wide (2013), 300/500/700/900, XL (eigenlijk alle modellen), behalve de Start(2), One en XL Start(2) series.

Cursusfaciliteiten
We stellen 1 á 2 computers (Windows) met de benodigde software en een internetverbinding beschikbaar.
Koffie, thee en frisdrank zijn gratis.

We raden u aan uw eigen Windows laptop of MacBook met Windows (emulatie) mee te brengen en te gebruiken.
We hebben geen GPS apparatuur beschikbaar, u neemt uw eigen GPS toestel mee naar de cursus.