Nieuwsbrief augustus 2013

Onderwerpen:


Kort nieuws:

 • GPS Kennismaking cursus nu ook op locatie in Amsterdam en bij Havelte.
 • De agenda is weer gevuld t/m januari 2014 met onze cursusaanbod.
 • GPS Helpdesk is populair! En zeg nou zelf, u boekt een afspraak en op het afgesproken moment gaat je telefoon, nemen we uw scherm over en helpen we u met uw probleem. Geen verloren wachttijd aan de telefoon en kennis en hulp van hoog niveau.
 • Oregon 600/650; Nederlandse help – lees hier meer op ons forum....
GPSopleiding en GPS Expert gaan samen verder onder 1 naam:

Vanaf heden gaan GPSopleiding en GPS Expert verder onder de naam GPS Expert. We werken al heel lang samen. Alle activiteiten worden sinds juni alleen nog maar vanuit GPS Expert georganiseerd en in het komende half jaar zullen de laatste zaken worden overgedragen.


Dit heeft geen gevolgen voor ons Cursus aanbod.Oregon 600/650; een aantal tips:

Als u een Oregon 600(t) of 650(t) bezit, dan zijn er een paar zaken die handig zijn om te weten:

 • Gebruik niet alleen de GPS satellieten, maar ook de GLONASS satellieten, nauwkeurigheid neemt daardoor toe (Stel-in – Systeem – GPS+GLONASS ).

 • De trackopnamen kan automatische gestart en gestopt worden door middel van Auto Pause. Zet dit uit, vooral als u gaat wandelen, want de snelheid waarbij er word gepauzeerd is niet instelbaar en grijpt veel te snel in. Beter is om de triplog opname handmatig te starten of automatische en naderhand in BaseCamp zaken bij te stellen.

 • Let op dat bij Stel-in – Routebepaling de waarde Vast op de weg op Nee staat. Hiermee wordt uw werkelijke positie getoond. Problemen zijn gezien met deze waarde aan en auto-pauze track opname aan, en dat de Oregon echt de weg kwijt raakt in omstandigheden met minder GPS en GLONASS signaal ontvangst.

Lees hier waar de instelingen te vinden zijn op ons forum.....zūmo 340/350 in de bergen is (was) de weg kwijt:

Er zit een fout in de zūmo 350 firmware versie 2.70, waardoor deze in de bergen de weg kwijt raakt, letterlijk van het padje af dus. Het goede nieuws is echter dat er een nieuwe firmware versie 3.50 is uitgekomen en dat deze fout te zijn gerepareerd.

We kunnen het in Nederland in ieder geval niet meer constateren. Tevens is de opnamen van reisgeschiedenis ook verbeterd, er word nu beter en netter geregistreerd. Als laatst zitten er ook Bluetooth verbeteringen in, waardoor meer Bluetooth headsets het beter doen met de zūmo350.


Gebruik Garmin Express of Garmin Webupdater programma's om bij te werken of via de Garmin
MyDashboard website.

Welke firmware versie zit er in uw zūmo?

 

Via Instellingen – (naar beneden) – Toestel – Over en dan de Softwareversie:


Garmin Express

Onze laatst update van de kaarten met Garmin Express was niet voor iedereen even prettig verlopen. Via het GPS Collectief en de contacten met Garmin Nederland hebben we wel snel een betere versie ontvangen. Via het GPS Forum en ons GPS Expert forum is de informatie verspreid naar de mensen, maar toch gaat het nog vaak niet goed.

 • Indien de GPS een outdoor toestel is zoals een Dakota, Oregon, GPSMap of Montana, dan word de kaart alleen op de Computer gezet en niet in de GPS. In de GPS laden via MapInstall programma.

 • Indien de GPS een zūmo/nüvi toestel is, dan word de kaart alleen in de GPS gezet en niet op de Computer. Additionele bestanden zoals Snelwegborden en 3D gebouwen worden ook in de GPS geplaatst.

 • Indien de zūmo/nüvi niet voldoende ruimte heeft in het interne geheugen en er is een (micro)SD kaartje aanwezig, word gevraagd om de kaart op dit microSD kaartje te zetten. Doe dit, dit is echt het makkelijkste. Maar gebruik mogelijk eerst de JaVaWa Device Manager om op de (micro)SD te kijken welke kaarten erin zitten, is dit een gekochte kaart op de (micro)SD, stop er dan een andere (micro)SD kaart in, want anders overschijf je mogelijk de gekochte kaart en ben je die kwijt.

 • Als je niet voor (micro)SD kiest, maar voor intern geheugen (wat te klein is), krijg je de vraag welke regio je in de GPS wilt en er word aangegeven welke regio's passen. Meestal is dit Centraal Europa en voor de meesten van ons is het voldoende.
  Tevens is nu rechts onder een keuze te maken om de kaart ook op de Computer te installeren.

 • Willen we naderhand de kaart wel op de computer, dan kun je in Express kiezen voor Toestel – Geavanceerd en helemaal onderin de keuze nüMaps LifeTime en 1x drukken op de knop Installeren.
  Zie hier de schermafbeeldingen...

Lees hier meer over de procedure op ons forum....


Ondertussen is de laatste versie van Garmin Express voor Windows 2.2.20 en deze lijkt goed en stabiel te werken.


Garmin Express voor Mac (versie 2.1.2) loopt helaas nog achter en heeft niet de mogelijkheid om de kaart apart op de computer te installeren (wel bij een regio keuze).

Op de Mac gebruiken we nog steeds de oudere methode met het losse LifeTime MapUpdater programma, mogelijk dat je de Product code van de laatste City Navigator versie nog uit je MyGarmin account dient te kopiëren en in te voeren.