Wie is Wie: voorstellen van onze Trainers

Trainer voor Auto, Motor, Privé en Tourplanner cursussen:

 

        Marco

Marco Pietersma

Ik ben Marco Pietersma en in 1965 in Hoorn geboren, ik werk al jaren in de ICT en momenteel als Netwerk Specialist in Houten. Ik woon in Amsterdam. 

Sinds 1992 heb ik mijn motorrijbewijs en heb al diverse soorten motoren gereden, maar voornamelijk Amerikaanse en Europese motoren met het liefst 2 cilinders, koppel dus Smile Heel veel op de motor op vakantie geweest, voorheen altijd op de bonnefooi door Europa met een goede vriend met tent en kaart. Soms gewoon de zon achterna.

Momenteel rij ik dagelijks op een BMW R1150GS Adventure rond en heb ik nog een Ducati MH900evolutione voor zon- en feestdagen. Ik heb geen auto, dus de motor is mijn enige vervoer, wel eens een leaseauto gehad, maar met al die files ..brrrrr, nee dan liever op de motor Smile

Vanaf 2002 rij ik rond met een GPS op het stuur van mij motor en sinds december 2006 met een Garmin zûmo op mijn stuur. Sindsdien ben ik veel bezig met de GPS’sen en het maken van routes op de PC. Maar ook kennis verzamelen, uitproberen en deze kennis weer delen. 

In juni 2007 heb ik voor de BMW GS Club een aantal workshops gegeven en in

Marco op de Ducati MH900evolutione

september 2007 besloten dat ik die kennis nog beter kan delen door er cursussen van te maken. Uiteindelijk met ATAF Westerlo en GPSopleiding.nl  een cursus agenda opgezet en gestart met geven van de GPS cursussen.

Ondertussen heb ik al een heel scala aan GPS’sen en bijbehorende programma’s om mijn kennis uit te breiden, dus wat ooit begon met de Magellan en daarna de zûmo is ondertussen uitgebreid met een TomTom Rider 2, een GPS60 en een GPSMAP 278. En dan nog niet te vergeten de PDA met daarop TomTom v6 en Garmin XT en nog extra een losse GPS muis. 

Lekker ermee experimenteren en met bluetooth headsets aan de helm, liefst met stereo geluid, zodat bij de saaie stukken er ook nog een lekker muziekje in de oren klinkt.

 

Groetjes, Marco   (bekend als scheurneus op diverse fora)
Linked In naar Marco Pietersma

28 juli 2008

 


 

Trainer voor GPS Beginners en Gevorderden, Mapsource Garmin, en Privé GPS cursussen:

 

            Elko

Elko Knobbe op padik ben Elko Knobbe en ben in 1947 in Groningen geboren. Ik ben in de ICT werkzaam geweest als Senior Systeem-ontwikkelaar bij een grote bankinstelling.

Mijn eerste GPS was een Magellan, die ik hoofdzakelijk op het water gebruikte. Na enige tijd ben ik overgestapt op de Garmin GPS60CSx, die zeer regelmatig wordt ingezet bij wandelingen, fietstochten en kanotochten op groot water. 

Elko Knobbe bij zijn kano's

Ik ben graag in de natuur, o.a. ben ik gids bij Staatsbosbeheer en Het Utrechts Landschap. Ook zit ik graag op en in het water: ik ben kano- en duik-instructeur. Kanokamperen staat ook hoog op mijn lijstje; we hebben al vele kanovakanties op mooie plekken (Schotland/ Hebriden, Finland, Noorwegen, Denemarken) doorgebracht, waarbij de GPS een uitstekende aanvulling is op de gebruikelijke zeekaarten.

Groeten, Elko

2 juni 2010